Browlift: Waarom je voorzichtig moet zijn met waxen en alternatieven om te overwegen.

Browliften is momenteel een van de meest gewilde schoonheidsbehandelingen, en dat is niet zonder reden. Deze behandeling helpt cliënten om hun droomwenkbrauwen te bereiken door wilde haartjes in een strakke, egale vorm te modelleren, wat weken, of zelfs maanden, blijft zitten! Het onderwerp van waxen vóór of na browlamination leidt echter tot veel verschillende meningen, en daarom is het waarschijnlijk lastig om een definitieve keuze te maken.

Hoewel het verleidelijk is om een waxbehandeling toe te passen voor die ultieme, gepolijste look, is het belangrijk om voorzichtig te werk te gaan. Bij Elleebana draait alles om het informeren en ondersteunen van beauty professionals, zodat zij hun klanten de beste wenkbrauwen kunnen geven.

Hier is waarom wij afraden om vóór de behandeling te waxen en waarom voorzichtigheid geboden is bij waxen na de browlift, inclusief een aantal alternatieven om de wenkbrauwen van je klanten er top uit te laten zien.

Waarom geen wax vóór een browlift?

Bij browliften worden chemische lotions gebruikt om onhandelbare wenkbrauwhaartjes te temmen en te hervormen. Waxen vooraf kan de huid gevoelig maken, waardoor deze vatbaarder wordt voor irritaties. Wij adviseren altijd om geen waxbehandeling uit te voeren vóór de browlift om de veiligheid en het comfort van je klanten te waarborgen.

En waxen ná de browlift?

Waxen na een browlift kan, maar het is belangrijk om voorzichtig te zijn. Bij Elleebana maken we gebruik van onze Thio-vrije lotions, Elleeplex Profusion, speciaal ontwikkeld voor browlift. Deze zachte formule is minder agressief voor de wenkbrauwhaartjes en vermindert het risico op beschadiging. Toch is het belangrijk op te merken dat zelfs milde chemische oplossingen de huid kunnen beïnvloeden door chemische reacties die de pH-waarden van de huid veranderen. Om irritatie en ongemak te voorkomen, moet je ervoor zorgen dat de producten alleen op de wenkbrauwhaartjes worden aangebracht en niet daarbuiten. Waxen op al gevoelige huid kan tot verdere irritatie leiden, dus het is cruciaal om het gebied met zorg te behandelen en de huid te beschermen.

Wat is het alternatief voor waxen?

Als je liever geen waxbehandeling uitvoert tijdens dezelfde afspraak als een browlift, raden we aan om na de lift overtollige haartjes te epileren. Deze methoden zijn milder voor de gevoelige huid en veroorzaken minder snel irritatie of schade. Om de huid te beschermen en te voorkomen dat chemische producten per ongeluk buiten de wenkbrauw terechtkomen, kun je een barrière product, zoals Ellee-Shield, gebruiken op de huid die je na de behandeling wilt waxen. Vergeet niet om vooraf altijd een volledige consultatie uit te voeren. Als een klant producten heeft gebruikt die sterke zuren of retinol bevatten op het gebied rond de wenkbrauwen, vermijd dan het waxen volledig.

Door deze richtlijnen te volgen, zorg je ervoor dat de wenkbrauwen er perfect uitzien zonder het risico op irritatie of schade.

Klaar om je vaardigheden in browliften te perfectioneren?

Bij Elleebana zijn we toegewijd aan het bieden van toonaangevende trainingen en educatie voor beautyprofessionals. Of je nu geïnteresseerd bent in browlift, verven, of andere aspecten van wenkbrauw- en wimperverzorging, we hebben alles wat je nodig hebt. Met zowel hands-on als online trainingsopties zijn de mogelijkheden eindeloos.

Bezoek onze Trainings-pagina voor meer informatie over onze trainingen en geef je beauty carrière een boost.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
Hi,
Waar kan ik je mee helpen?